Poedercoaten - Meilof Riks, AD ChemicalsAD Chemicals heeft eerder dit jaar met de bedrijven Glasbeek Finish en Meilof Riks afvalwatervrije voorbehandelingsbaden met chemie en een elektrische poedercoatinstallatie gerealiseerd. Dit staaltje techniek en chemie bevindt zich bij Meilof Riks in Veendam. Deze onderneming produceert en monteert aluminium dak- en gevelproducten. De hulpstukken voor de dakgoten krijgen een chemische voorbehandeling om vervolgens gepoedercoat te worden. De chemie voor de voorbehandeling levert AD Chemicals. De hele uitvoering hiervan voldoet aan Qualicoat Seaside.

Hoe werkt het proces van chemische voorbehandeling met een volledig elektrische poedercoatinstallatie? 

Dat leest u in het artikel ‘Volledig elektrische poedercoatinstallatie met afvalwatervrije voorbehandeling’ uit het vaktijdschrift Oppervlaktetechnieken, uitgave november 2020. Geschreven door hoofdredacteur Jaap van Peperstraten.

Meer informatie over deze bedrijven:

www.meilofriks.nl

www.glasbeekfinish.nl